NAVŠTIVTE TAKÉ STRÁNKY NAŠEHO Divadelního spolku No a co?! Líbající

Italské tiramisu

27. ledna 2018 v 14:59 | Geheimnis |  Sladká jídla


200 ml silného espresa
50 ml amaretta
2 žloutky
50 g cukru krupice
500 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
140 g cukrářských piškotů
2 lžíce holandského kakaa


Žloutky s polovinou cukru dáme na vodní lázeň a třeme. Sundáme a necháme vystydnout.
Dále vyšleháme bílky do sněhu a přidáme zbytek cukru. V míse rozšleháme mascarpone, přidáme žloutky, smetanu a nakonec opatrně vmícháme sníh, aby nám krém nakypřil.
Piškoty namáčíme do kávy smíchané s amarettem a vrstvíme buď do mističek nebo do jednoho většího pekáčku a to: piškoty - krém - piškoty - krém - kakao.
Nakonec dáme vychladit do ledničky alespoň na hodinu.

Dobrou chuť! :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 veruce veruce | Web | 28. ledna 2018 v 23:48 | Reagovat

Zrovna se ho zítra chystám dělat, akorát bez cukru a žloutky s cukrem šlehám za studena :)

2 Geheimnis Geheimnis | E-mail | Web | 29. ledna 2018 v 13:15 | Reagovat

[1]: Tak snad se zadařilo :-) já mám z práce se syrovými vajíčky respekt, přestože jsem na tohle tiramisu použila domácí, stejně to radši zamíchám nad tou vodní lázní... :-)

3 klavesnicetuka klavesnicetuka | Web | 29. ledna 2018 v 21:29 | Reagovat

no tiramisu se bojím vždycky udělat...možná bych to měla risknout a zkusit:)

4 Kiki Kiki | Web | 30. ledna 2018 v 13:19 | Reagovat

Miluju Tiramisu , občas taky dělám nebo si koupím v obchodě nebo v cukrarne . Mnam ! ;)

5 veruce veruce | Web | 1. února 2018 v 0:06 | Reagovat

[2]: Tak taky mám maličko respekt, ale chuť na tiramisu je vždy silnější :)

6 beallara beallara | Web | 1. února 2018 v 9:05 | Reagovat

Jednou za čas je ta mistička lákavé zpestření jídelníčku.

7 Geheimnis Geheimnis | E-mail | Web | 5. února 2018 v 9:24 | Reagovat

[3]: No rozhodně! :) trénink dělá mistra :-)

[4]: Já si ho v obchodě bohužel koupit nemůžu (kvůli piškotům), ale doma si ho dělávám ráda :-) v bezlepkové verzi :)

[5]: Přesně tak :D

[6]: Jojo :-) ale pečené dezerty mám teda radši :-) a i jsou kolikrát snadnější, rychlejší a nezašpiní se tolik nádobí :D :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama