NAVŠTIVTE TAKÉ STRÁNKY NAŠEHO Divadelního spolku No a co?! Líbající

Moravský vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

12. února 2018 v 13:17 | Geheimnis |  Slaná jídla
Maso:
500 g vepřové plece
500 g vepřového bůčku bez kosti
1 cibule
palička česneku
kmín, sůl, pepř

Špenát:
1 balení mraženého špenátu nasekaného
1 cibule
2 stroužky česneku
olej, mouka, mléko

Knedlíky:
cca 1 kg brambor stejné velikosti
1-2 vejce
polohrubá mouka (Jizerka)
sůl


Maso a brambory si připravíme ideálně večer předem: nakrájíme na větší kostky jak bok, tak plec, naskládáme do pekáče, posolíme, opepříme, okmínujeme a poklademe nakrájenou cibulí a česnekem. Dáme přes noc do ledničky. (Já to raději překryla folií, bála jsem se, aby mi to přes noc neokoralo). Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce.

Maso druhý den lehce podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C přibližně hodinu, dokud maso nezezlátne.
Mezitím si připravíme těsto na knedlíky. Předvařené brambory oloupeme a nastrouháme (já zvolila hrubší struhadlo). Osolíme je, přidáme vejce a přisypáváme mouku dle potřeby tak, aby se těsto při zadělávání nelepilo. Z hotového těsta uděláme buď dvě větší, nebo 4 menší šišky. Ty dáme do vroucí osolené vody vařit zhruba 15 minut (čím menší šišky, tím kratší doba) a během varu je obrátíme, aby se provařily z obou stran. Uvařené knedlíky by měly vyplavat na hladinu. Ty z vody vyndáme a rozkrájíme je režnou nití na plátky.

Nakonec si připravíme špenát. V kastrůlku si na trošce oleje osmahneme cibuli a pak přidáme 1-2 lžíce mouky (kukuřičné) a vytvoříme tak zásmažku.
Pak přidáme zmražený špenát, který necháme rozpustit za stálého míchání (já ho připálila, hihi). Do špenátu přidáme utřený česnek se solí a zjemníme ho trochou mléka. Pak ještě dle chuti můžeme dosolit, případně opepřit.


Čerpala jsem z mého oblíbeného portálu o vaření, nejedná se o "krádež" receptu, nýbrž o přepsání do mé kuchařky zde, abych měla své počiny na jednom místě pro případ inspirace :) Původní odkaz ZDE.

TIP mojí mamky: voda během vaření knedlíků by měla jen jemně pobublávat, nechat odklopenou pokličku, aby knedlíky nebyly rozvařené (jako ty moje :)).

Dobrou chuť! :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kiki Kiki | Web | 12. února 2018 v 13:29 | Reagovat

Jo tohle taky moc dobré , brzy se do tohoto jídla taky pustím . :)

2 Geheimnis Geheimnis | E-mail | Web | 12. února 2018 v 17:09 | Reagovat

[1]: Tak snad se u knedlíků zadaří lépe než mě! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama